[cfe-users] [cfe-dev] Issues Running Scan-build

Laszlo Nagy via cfe-users cfe-users at lists.llvm.org
Thu Jan 28 16:11:18 PST 2016


hey Jon,

as i mentioned earlier, the `scan-build-py` is not installed by any target.
so, it will stay in your source/checkout repository. (and it will be change
in the future when the implementation will be mature enough to release.) at
this moment it's self contained and not depend on anything, so you can copy
that subdirectory wherever you like, just put the `bin` dir into your
`PATH`.

regards,
Laszlo

On Fri, Jan 29, 2016 at 10:43 AM, Lockhart, Jonathan (lockhaja) <
lockhaja at mail.uc.edu> wrote:

> Laszlo,
>
> Thanks you for your response. So I noticed I did have to do a fresh build
> from scratch. Unfortunately there was an issue with my path so it was not
> picking up through python installation. That has since been corrected and
> CMake picked up python this time so it is currently building.
>
> Now you say it will be in "tools/scan-build-py/bin". Will this be in the
> build folder or the check out repository? In my previous build after
> updating I saw no usable scan-build file in those repositories in the build
> folder.
>
> Regards,
> Jon Lockhart
>
>
>
> Sent from my Verizon Wireless 4G LTE smartphone
>
>
> -------- Original message --------
> From: Laszlo Nagy <rizsotto.mailinglist at gmail.com>
> Date: 01/28/2016 6:26 PM (GMT-05:00)
> To: "Lockhart, Jonathan (lockhaja)" <lockhaja at mail.uc.edu>
> Cc: Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru>, cfe-dev at lists.llvm.org,
> cfe-users at lists.llvm.org
> Subject: Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build
>
> hey Jon,
>
> i can say things a few words about the `scan-build-py`, because was my
> commit in the repo. :) first of all, it is an initial commit. not yet a
> complete replacement of the `scan-build` (the one written in Perl). that's
> the reason why it is not installed by any build target... but if you try it
> out and report your experience that's helpful. (to "install" you need to
> put the `tools/scan-build-py/bin` dir into your `PATH` environment
> variable) it comes with a `README.md` file, which describes the usage.
>
> regards,
> Laszlo
>
> On Fri, Jan 29, 2016 at 5:39 AM, Lockhart, Jonathan (lockhaja) via cfe-dev
> <cfe-dev at lists.llvm.org> wrote:
>
>> Alexey or Others,
>>
>>
>> So I did a fresh full build with the latest checkout of clang, LLVM,
>> Visual Studio, and CMake. The ALL-BUILD completed successfully but
>> unfortunately no where in the build repository do I see a command of
>> scan-build-py. There is also no repository of build\tools\scan-build-py or
>> build\tools\clang\tools\scan-build-py. I tried running the new version of
>> the batch file for scan-build, located in build\bin, but unfortunately that
>> fails, as the first line of that batch file just says perl -S scan-build,
>> and there is nothing else in the file.
>>
>>
>> Regards,
>> Jon Lockhart
>> PhD Candidate - EE Systems
>> University of Cincinnati
>> lockhaja at mail.uc.edu
>>
>>
>> ------------------------------
>> *From:* Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru>
>> *Sent:* Friday, January 22, 2016 3:12 PM
>>
>> *To:* Lockhart, Jonathan (lockhaja)
>> *Cc:* cfe-dev at lists.llvm.org
>> *Subject:* Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build
>>
>> Jonathan,
>>
>> as I see from your command line, you are still using an old version of
>> scan-build. Could you check if this problem is reproducible with the newest
>> one?
>> AFAIR, you can use new scan-build with your clang so it is not necessary
>> to build clang from repository.
>>
>>
>> 22.01.2016 01:45, Lockhart, Jonathan (lockhaja) пишет:
>>
>> Alexey,
>>
>>
>> Thanks for the input, that seems to have resolved the issue. Thanks for
>> noticing that spelling error as well. Now that you mention it, and checking
>> the change logs, I seem to remember that being an issue before, and I link
>> I moved to a different use environment. In any case, I now get a message
>> about the
>>
>> C:\Users\lockhaja\build\tools\clang\tools\scan-build>perl -S scan-build
>> -v -v -o "C:\Users\lockhaja_local\Desktop"
>> --use-analyzer=C:\Users\lockhaja\build\bin\Debug\clang.exe gcc C:\main.c
>> The syntax of the command is incorrect.
>> scan-build: Using 'C:/Users/lockhaja/build/bin/Debug/clang.exe' for
>> static analysis
>> scan-build: Emitting reports for this run to
>> 'C:/Users/lockhaja_local/Desktop/2016-01-21-1'.
>>
>> 'C:/Users/lockhaja/build/tools/clang/tools/scan-build/ccc-analyzer' is
>> not recognized as an internal or external command, operable program or
>> batch file.
>> scan-build: No bugs found.
>>
>> I purposefully added a few bugs into the system, so I know scan-build
>> should be locating those. Any thoughts on the "syntax of the command is
>> incorrect" and
>> "'C:/Users/lockhaja/build/tools/clang/tools/scan-build/ccc-analyzer' is not
>> recognized as an internal or external command, operable program or batch
>> file." messages that have appeared? I did check and the ccc-analyzer file
>> appears to be complete and correct.
>>
>> Regards,
>> Jon Lockhart
>> PhD Candidate - EE Systems
>> University of Cincinnati
>> lockhaja at mail.uc.edu
>>
>>
>> ------------------------------
>> *From:* Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru> <alexey.v.sidorin at ya.ru>
>> *Sent:* Thursday, January 21, 2016 5:14 PM
>> *To:* Lockhart, Jonathan (lockhaja)
>> *Cc:* cfe-dev at lists.llvm.org
>> *Subject:* Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build
>>
>> Hello Jonathan,
>>
>> It seems like you are using an old version of scan-build. This issue
>> should be fixed with commit 4415a4b58bd (
>> <https://github.com/llvm-mirror/clang/commit/4415a4b58bd561d85a7dff84f62778b675a98a09>
>> https://github.com/llvm-mirror/clang/commit/4415a4b58bd561d85a7dff84f62778b675a98a09).
>> I suggest you to update your scan-build to the newest version and check it
>> again.
>>
>> You can also try the newest Python version of scan-build (which is
>> located in tools/scan-build-py).
>>
>> And, BTW, '--user-analyzer' option in your cmdline should be corrected to
>> '--use-analyzer'.
>>
>>
>>
>> 22.01.2016 00:32, Lockhart, Jonathan (lockhaja) via cfe-dev пишет:
>>
>> Greetings,
>>
>>
>> Been a while since I emailed the list. Oddly enough I have run into an
>> error with my scan-build installation it seems. I previously had it up and
>> running for a project I was doing back in 2014, and that Fall was the last
>> I touched it. I have come back to use it with the same build, nothing has
>> changed on the machine I am using since 2014, and I am getting an error
>> upon launching. Please see the first screenshot. I checked the scan-build
>> perl file and it tells me that the getpwuid on line 35 is set to "Unknown."
>> Screenshot 2 has the info from the scan-build file. Screenshot 3 has the
>> command I am inputting and the perl command it is switching too for the
>> command line.
>>
>>
>> Any assistance would be much appreciated and I do apologize if I am
>> mailing the wrong list, it has been a while.
>>
>>
>> Regards,
>> Jon Lockhart
>> PhD Candidate - EE Systems
>> University of Cincinnati
>> lockhaja at mail.uc.edu
>>
>>
>> _______________________________________________
>> cfe-dev mailing listcfe-dev at lists.llvm.orghttp://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> cfe-dev mailing list
>> cfe-dev at lists.llvm.org
>> http://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.llvm.org/pipermail/cfe-users/attachments/20160129/727490b1/attachment-0001.html>


More information about the cfe-users mailing list