[cfe-users] [cfe-dev] Issues Running Scan-build

Lockhart, Jonathan (lockhaja) via cfe-users cfe-users at lists.llvm.org
Thu Jan 28 16:25:20 PST 2016


Laszlo,

Excellent, then I shall utilize it from the checkout repository and add it to my path. Clang is finishing building now, so I will see how it works and how it compares to the Perl version. Still having some issues getting that version to launch as well.

Regards,
Jon Lockhart



Sent from my Verizon Wireless 4G LTE smartphone


-------- Original message --------
From: Laszlo Nagy <rizsotto.mailinglist at gmail.com>
Date: 01/28/2016 7:11 PM (GMT-05:00)
To: "Lockhart, Jonathan (lockhaja)" <lockhaja at mail.uc.edu>
Cc: Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru>, cfe-dev at lists.llvm.org, cfe-users at lists.llvm.org
Subject: Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build

hey Jon,

as i mentioned earlier, the `scan-build-py` is not installed by any target. so, it will stay in your source/checkout repository. (and it will be change in the future when the implementation will be mature enough to release.) at this moment it's self contained and not depend on anything, so you can copy that subdirectory wherever you like, just put the `bin` dir into your `PATH`.

regards,
Laszlo

On Fri, Jan 29, 2016 at 10:43 AM, Lockhart, Jonathan (lockhaja) <lockhaja at mail.uc.edu<mailto:lockhaja at mail.uc.edu>> wrote:
Laszlo,

Thanks you for your response. So I noticed I did have to do a fresh build from scratch. Unfortunately there was an issue with my path so it was not picking up through python installation. That has since been corrected and CMake picked up python this time so it is currently building.

Now you say it will be in "tools/scan-build-py/bin". Will this be in the build folder or the check out repository? In my previous build after updating I saw no usable scan-build file in those repositories in the build folder.

Regards,
Jon Lockhart



Sent from my Verizon Wireless 4G LTE smartphone


-------- Original message --------
From: Laszlo Nagy <rizsotto.mailinglist at gmail.com<mailto:rizsotto.mailinglist at gmail.com>>
Date: 01/28/2016 6:26 PM (GMT-05:00)
To: "Lockhart, Jonathan (lockhaja)" <lockhaja at mail.uc.edu<mailto:lockhaja at mail.uc.edu>>
Cc: Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru<mailto:alexey.v.sidorin at ya.ru>>, cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>, cfe-users at lists.llvm.org<mailto:cfe-users at lists.llvm.org>
Subject: Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build

hey Jon,

i can say things a few words about the `scan-build-py`, because was my commit in the repo. :) first of all, it is an initial commit. not yet a complete replacement of the `scan-build` (the one written in Perl). that's the reason why it is not installed by any build target... but if you try it out and report your experience that's helpful. (to "install" you need to put the `tools/scan-build-py/bin` dir into your `PATH` environment variable) it comes with a `README.md` file, which describes the usage.

regards,
Laszlo

On Fri, Jan 29, 2016 at 5:39 AM, Lockhart, Jonathan (lockhaja) via cfe-dev <cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>> wrote:

Alexey or Others,


So I did a fresh full build with the latest checkout of clang, LLVM, Visual Studio, and CMake. The ALL-BUILD completed successfully but unfortunately no where in the build repository do I see a command of scan-build-py. There is also no repository of build\tools\scan-build-py or build\tools\clang\tools\scan-build-py. I tried running the new version of the batch file for scan-build, located in build\bin, but unfortunately that fails, as the first line of that batch file just says perl -S scan-build, and there is nothing else in the file.


Regards,
Jon Lockhart
PhD Candidate - EE Systems
University of Cincinnati
lockhaja at mail.uc.edu<mailto:lockhaja at mail.uc.edu>


________________________________
From: Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru<mailto:alexey.v.sidorin at ya.ru>>
Sent: Friday, January 22, 2016 3:12 PM

To: Lockhart, Jonathan (lockhaja)
Cc: cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>
Subject: Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build

Jonathan,

as I see from your command line, you are still using an old version of scan-build. Could you check if this problem is reproducible with the newest one?
AFAIR, you can use new scan-build with your clang so it is not necessary to build clang from repository.


22.01.2016 01:45, Lockhart, Jonathan (lockhaja) пишет:

Alexey,


Thanks for the input, that seems to have resolved the issue. Thanks for noticing that spelling error as well. Now that you mention it, and checking the change logs, I seem to remember that being an issue before, and I link I moved to a different use environment. In any case, I now get a message about the


C:\Users\lockhaja\build\tools\clang\tools\scan-build>perl -S scan-build -v -v -o "C:\Users\lockhaja_local\Desktop" --use-analyzer=C:\Users\lockhaja\build\bin\Debug\clang.exe gcc C:\main.c

The syntax of the command is incorrect.
scan-build: Using 'C:/Users/lockhaja/build/bin/Debug/clang.exe' for static analysis
scan-build: Emitting reports for this run to 'C:/Users/lockhaja_local/Desktop/2016-01-21-1'.

'C:/Users/lockhaja/build/tools/clang/tools/scan-build/ccc-analyzer' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

scan-build: No bugs found.


I purposefully added a few bugs into the system, so I know scan-build should be locating those. Any thoughts on the "syntax of the command is incorrect" and "'C:/Users/lockhaja/build/tools/clang/tools/scan-build/ccc-analyzer' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file." messages that have appeared? I did check and the ccc-analyzer file appears to be complete and correct.

Regards,
Jon Lockhart
PhD Candidate - EE Systems
University of Cincinnati
lockhaja at mail.uc.edu<mailto:lockhaja at mail.uc.edu>


________________________________
From: Alexey Sidorin <alexey.v.sidorin at ya.ru><mailto:alexey.v.sidorin at ya.ru>
Sent: Thursday, January 21, 2016 5:14 PM
To: Lockhart, Jonathan (lockhaja)
Cc: cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>
Subject: Re: [cfe-dev] Issues Running Scan-build

Hello Jonathan,

It seems like you are using an old version of scan-build. This issue should be fixed with commit 4415a4b58bd (<https://github.com/llvm-mirror/clang/commit/4415a4b58bd561d85a7dff84f62778b675a98a09>https://github.com/llvm-mirror/clang/commit/4415a4b58bd561d85a7dff84f62778b675a98a09). I suggest you to update your scan-build to the newest version and check it again.

You can also try the newest Python version of scan-build (which is located in tools/scan-build-py).

And, BTW, '--user-analyzer' option in your cmdline should be corrected to '--use-analyzer'.



22.01.2016 00:32, Lockhart, Jonathan (lockhaja) via cfe-dev пишет:

Greetings,


Been a while since I emailed the list. Oddly enough I have run into an error with my scan-build installation it seems. I previously had it up and running for a project I was doing back in 2014, and that Fall was the last I touched it. I have come back to use it with the same build, nothing has changed on the machine I am using since 2014, and I am getting an error upon launching. Please see the first screenshot. I checked the scan-build perl file and it tells me that the getpwuid on line 35 is set to "Unknown." Screenshot 2 has the info from the scan-build file. Screenshot 3 has the command I am inputting and the perl command it is switching too for the command line.


Any assistance would be much appreciated and I do apologize if I am mailing the wrong list, it has been a while.


Regards,
Jon Lockhart
PhD Candidate - EE Systems
University of Cincinnati
lockhaja at mail.uc.edu<mailto:lockhaja at mail.uc.edu>



_______________________________________________
cfe-dev mailing list
cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>
http://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev




_______________________________________________
cfe-dev mailing list
cfe-dev at lists.llvm.org<mailto:cfe-dev at lists.llvm.org>
http://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.llvm.org/pipermail/cfe-users/attachments/20160129/4514f357/attachment-0001.html>


More information about the cfe-users mailing list