[cfe-dev] How to configure clang to use arm-none-eabi linker

Kyriakos Georgiou via cfe-dev cfe-dev at lists.llvm.org
Tue Nov 21 09:01:31 PST 2017


Hi Jon,


I tried this and I am getting:


/usr/local/lpcxpresso_8.2.2_650/lpcxpresso/tools/arm-none-eabi/bin/ld: cannot find -lc
/usr/local/lpcxpresso_8.2.2_650/lpcxpresso/tools/arm-none-eabi/bin/ld: cannot find -lm
clang-6.0: error: ld.lld command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)


Is this similar to this bug?

https://www.mail-archive.com/llvm-bugs@lists.llvm.org/msg14451.html


Kind Regards,

Kyriakos

________________________________
From: Jonathan Roelofs <jonathan at codesourcery.com>
Sent: 21 November 2017 16:13:45
To: Kyriakos Georgiou; cfe-dev at lists.llvm.org
Subject: Re: [cfe-dev] How to configure clang to use arm-none-eabi linker



On 11/21/17 8:38 AM, Kyriakos Georgiou via cfe-dev wrote:
> I am trying to configure the last version of clang (6.0) to use the
> arm-none-eabi linker instead of the ld.lld but clang is always ignoring
> everything and keep asking for the ld.lld one. I am trying to build for
> cortex-m3 (lpx1769 board). How do I force clang to use the linker I want?
>
> -fuse-ld=ld is also not working, so does clang no longer allow the use
> of any other linker?

-fuse-ld=path/to/arm-none-eabi-ld

>
> Thank you,
>
> Kyriakos
>
>
>
> _______________________________________________
> cfe-dev mailing list
> cfe-dev at lists.llvm.org
> http://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev
>

--
Jon Roelofs
jonathan at codesourcery.com
CodeSourcery / Mentor Embedded / Siemens
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.llvm.org/pipermail/cfe-dev/attachments/20171121/e1ae58b3/attachment-0001.html>


More information about the cfe-dev mailing list