[cfe-dev] Problem with building Clang and LLVM using Xcode

Don Hinton via cfe-dev cfe-dev at lists.llvm.org
Mon Nov 20 03:44:34 PST 2017


Just edit the text file — it’s nothing magic.

On Mon, Nov 20, 2017 at 12:54 AM Firouzeh Soleymani <
firouzeh at soleymanimagham.net> wrote:

> I tried what you said.  I could run clangd in Xcode, but as you
> mentioned it's not possible to choose clang to run.  It seems that
> Xcode doesn't see "clang-6.0" as an executable file.  It assumes that
> ".0" at the end of the filename is the extension, so it is a
> non-executable file.  I removed ".0" from the name, then I could run
> it.  I don't know if this will cause problems along the way.  I
> haven't started to debug clang yet, but if I run into problems, I'll
> report it here.  Thanks!
>
> Firouzeh
>
>
> On Sun, Nov 19, 2017 at 2:50 PM, Don Hinton <hintonda at gmail.com> wrote:
> > I don't normally use Xcode -- prefer command line -- but thought this was
> > interesting so I looked into it.
> >
> > Not sure what the problem is with polly, but instead generating for
> xcode,
> > try creating an External Build System project instead and point it to
> your
> > ninja or make build.
> >
> > You can follow these instructions, but note that I was unable to select
> > clang in step 3, so I selected opt, then hand edited the
> <project>.xschema
> > file to use clang instead.
> >
> >   https://forums.developer.apple.com/thread/65025
> >
> > hth...
> > don
> >
> >
> > On Sat, Nov 18, 2017 at 9:35 AM, Firouzeh Soleymani via cfe-dev
> > <cfe-dev at lists.llvm.org> wrote:
> >>
> >> Hi,
> >>
> >> I'm trying to build clang and llvm using Xcode.  I used the following
> >> command to generate the Xcode project:
> >>
> >> cmake -G Xcode -DDCMAKE_INSTALL_PREFIX="path to my llvm install
> >> directory" "path to my llvm directory"
> >>
> >> Then I opened LLVM.xcodeproj in Xcode, and chose "clang" as the only
> >> build scheme and hit the Build.  I ran into this error:
> >> clang: error: no such file or directory: 'path to my build
> >> directory/lib/Debug/libPolly.a'.
> >>
> >> /lib/Debug contains only one file - 'libPollyISL.a'.  I got the same
> >> error when I tried building from the command line:
> >> clang: error: no such file or directory: 'my build
> >> directory/lib/Debug/libPolly.a'
> >> The following build commands failed: Ld
> >> /Users/Firouzeh/dev/llvmbuild/Debug/bin/opt normal x86_64
> >>
> >> I'm trying Xcode build, because I want to debug clang in Xcode.  I'd
> >> appreciate any help!
> >>
> >> I'm using macOS 10.13.1, Xcode 9.1, Apple LLVM version 9.0.0
> >> (clang-900.0.38), and trunk revision 318585 of the source code.
> >>
> >> Thanks!
> >> Firouzeh Soleymani
> >> _______________________________________________
> >> cfe-dev mailing list
> >> cfe-dev at lists.llvm.org
> >> http://lists.llvm.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cfe-dev
> >
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.llvm.org/pipermail/cfe-dev/attachments/20171120/6aa0be90/attachment-0001.html>


More information about the cfe-dev mailing list